HD_MRK
 

Effectief communiceren

Breng communicatie – het meest fundamentele fenomeen van ons leven – van de achtergrond naar de voorgrond, waardoor we toegang krijgen tot het krachtigste en nuttigste instrument dat beschikbaar is in deze tak van het leven.

Ontdek een nieuwe manier van luisteren die u in staat stelt om effectief te communiceren in elk gesprek, met vrijheid en gemoedsrust, ongeacht de inhoud van het gesprek.

Ervaar een dramatisch verhoogd niveau van effectiviteit in situaties waarin u voorheen misschien niet effectief was.

Verkrijg het vermogen om uw gesprekken consequent generatief en op basis van mogelijkheden versus reacties te laten zijn.

Ervaar wat er nodig is om anderen uit te nodigen om samen met u deel te nemen aan nieuwe mogelijkheden.

Vind jezelf in staat om harmonie en affiniteit te creëren en/of te herstellen, op elk moment en onder elke omstandigheid.

Ontdek een nieuwe toegang in het vrij zijn om volledig jezelf te zijn in de communicatie met mensen uit alle lagen van de bevolking.

Profiel Joost

Geboren in Diepenveen, ben ik opgegroeid in Diepenveen en Deventer. Met mijn destijds niet bekende handicap van dyslexie was het lastig in mijn academisch ingestelde familie. Studeren ging me niet goed af. Op mijn zeventiende vertrok ik naar Australië. Na wat rondgereisd te hebben belandde ik in de mijnen. Een nieuwe wereld met andere regels en zeker andere omgangsvormen. Na een half jaar had ik genoeg verdiend om heel Australië rond te reizen.

Terug in Nederland, mijn vriendin uit Australië was meegegaan, kwam ik in de kaashandel terecht. Ik werkte op de markt en later runde ik samen met Wim de kaaszaak op de Brink in Deventer. Na een aantal jaar emigreerde ik naar Australië van waaruit ik in 2008 terugkeerde. Nederland bleek toch mijn thuis te zijn. Ik ontmoette mijn vrouw, we trouwden in Italië en in Voorburg is onze dochter geboren. Op zoek naar een ruimer huis met tuin en dichter in de buurt van de grootouders kwam ik ruim twee jaar geleden weer in Deventer wonen.

In Australië, zeker in het begin, heb ik heel veel verschillende soorten werk gedaan. Ruim 9 jaar daarvan in de bloemen- plantenhandel en met een eigen hoveniersbedrijf. Het grootste deel van mijn werkzame leven ben ik werkzaam geweest in het domein van persoonlijke ontwikkeling. Ik werkte voor een internationaal trainingsbedrijf *, met als focus teamwork en leiderschap. Later, na het behalen van accreditatie van ICF (International Coaching Federation) werkte ik als zelfstandig coach. De laatste jaren hebben in het teken gestaan van de zorg voor mijn ouders (een niet onbelangrijk deel daarvan ook de tuin), mijn dochter, en het verbouwen van ons huidige huis.

Ik houd van (fysiek) hard werken, van mooie gazons, ik heb gevoel voor struiken en snoeien, ik houd er van om bramen te trekken en hout uit het bos te slepen bij mijn schoonvader.
Weinig dingen stemmen mij meer tevreden dan een dag buiten gewerkt te hebben.

In het samenwerken met mensen vind ik het altijd belangrijk om te zorgen dat het voor alle partijen goed werkt.

* Ik ben Associate director Europe for Empathinko Coaching Worldwide

FTR